БСП сигнализира прокуратурата за пет случая, свързани със злоупотреба с

...
 БСП сигнализира прокуратурата за пет случая, свързани със злоупотреба с
Коментари Харесай

Цветанов и кметове от ГЕРБ на прокуратурата

 БСП алармира прокуратурата за пет случая, свързани със корист с власт, нагласени публични поръчки и източване на общински средства. До държавното обвиняване са подадени нарушавания в три гербаджийски общини, като единият проблем е обвързван с компанията на бащата на евродепутата от ГЕРБ Емил Радев. Цветан Цветанов е даден на прокуратурата поради изказванията на някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Калин Георгиев, че като вътрешен министър зам.-председателят на ГЕРБ се е срещал с оперативно забавни лица, свързани с групата за отвличания " Наглите ".
Първият сигнал касае кмета на община Стамболийски Георги Мараджиeв. Членът на ИБ на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров го дефинира като знаков за ГЕРБ кмет, представен поименно като образец от Бойко Борисов. Мараджиев е уволнил 42 души, а съгласно сигнал до Българска социалистическа партия на тяхно място в общинската администрация и в детските градини са назначени доближени до кмета лица. Става въпрос за дейности, сходни на злоупотребите в Хасково, можем да приказваме за Кумгейт 2, възмути се Зафиров. По думите му в доста от случаите назначенията ставали без конкурс. Подобен е и сигналът против градоначалника на Тетевен Мадлена Бояджиева. Зафиров означи, че и в тази община има назначения без конкурс и в нарушаване на закона. Говорим за непоследователност, шуробаджанащина и обвързаности, акцентира той. Социалистът анонсира и бъдещи сигнали, свързани с сходни нарушавания в Шумен, Бургас, Септември и други По думите му общият знаменател е, че се ръководят от хора на ГЕРБ и в тях работи схемата " Хасково ".
Третият сигнал е за злоупотреби във компанията за защита в Министерството на защитата. Зафиров напомни, че м.г. сигнализира за нарушавания в " МОБА ". " Смятахме, че прокуратурата ще се самосезира или министерството ще предприеме коригиращи дейности, само че не стана нищо сходно. Получихме единствено смехотворно пояснение ", заключи той. Зафиров подсети, че " МОБА " продава оръжие, което е част от уставния капитал на сдружението. Това освен че става без лиценз за продажба на боеприпасите, а все още на договорката е изтекло и разрешителното за съхранението им. Зафиров посочи, че със покупко-продажбите са нанесени съществени финансови вреди на държавния бюджет.
Сигнал е подаден и против компанията " Партнер Консулт ". Регистрацията й съответствува с адреса, на който е записана компания на бащата на евродепутата от ГЕРБ Емил Радев " Инвест Консултинг 2002 " АД. " Партнер Консулт " е обвинена от социалистите поради контракт за социална поръчка в община Дулово, активност по нея обаче в никакъв случай не е осъществявана. Зафиров означи, че същата компания е печелила публични поръчки за стотици хиляди левове в доста общини във Варненско. Елементарна инспекция може да покаже, че собственичката на компанията посредством други компании е обвързано лице с бащата на евродепутата, добави членът на ИБ.
Последният сигнал е ориентиран против Цветан Цветанов. Българска социалистическа партия упорства да знае има ли връзка сред зам.-председателя на ГЕРБ с незаконния свят. Зафиров цитира някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Калин Георгиев, който през септември съобщи в тв изявление: " Цветанов ни срещна с човек, който след това направи контакт с различен, от който получихме информация ". Той дефинира едното лице като " вътрешно " за групата за отвличания, позната като " Наглите ". Случаят още веднъж провокира внимание след убийството на Петър Христов при започване на тази година. Питаме от кое място, по какъв начин, по кое време и при какви условия Цветанов като министър на вътрешните работи познава лице, вътрешно за " Наглите ", упорстват от Българска социалистическа партия. Зафиров напомни, че като министър Цветанов има политически, а не проверяващи функционалности. Според Българска социалистическа партия тези условия слагат въпроси, свързани с морала и закона.
Виж всички публикации от Павлета Давидова-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР